Det finnes dager, og det finnes aprildager!

I dag er det en aprildag, en vakker utgave… Med normal temperatur for årstiden, til og med! Det skal ikke være 20 plussgrader i april, det skal være 8-10…Og dagen starta tidlig, fordi vi fortsatt har hodeløse kropper rundt huset her… De blir visst ferdige i morra..

Nå tror jeg at de har vært over det meste av vindusmaling! Jeg later som jeg ikke ser dem, men jeg hilser når vi har blikk-kontakt….Dagen i dag, den starta oppe på Braarudåsen klokka halv ni! Jeg så ikke en levende sjel, før jeg møtte to rådyr! Og rett før jeg var tilbake til bilen, da møtte jeg en eldre mann med en hund. Vi slo av en liten prat, og han fortalte at “oppå den haugen DER, rett før flaggstanga,- DER ligger det et rådyr og kuler’n i sola….”

De to andre jeg så, de rusla unna, så bildene ble dårlige… Men Braarudåsen er et fantastisk område, midt i byen.. Jeg har vært der kanskje tre ganger siden i 1969, så det er ingen sti etter meg! I dag gikk jeg andre stier…

Du ser det meste derfra! Det finnes litt sitteplasser også, jeg fant en benk…

Trærne får grønnskjær, fuglene kvitrer, hvitveisen blomstrer og insektene summer…. Dette her er ganske magisk, synes jeg da….Jeg kjenner ei som IKKE liker våren, og hun ække allergisk en gang… Hvordan er folk laga, undrer jeg?

Ungene har plass til å leike oppi der… jeg liker ikke sånt som gynger, men jeg synes hyttebygging er ganske fascinerende.. Og når det gjelder møbler, vil jeg at de skal ha fire bein, de skal stå rolig på golvet, og ha tre-armlener for minst mulig slitasje…OG DE stolene fant vi i Larvik forrige torsdag! Hos møbelforhandler Borgen, DER er det mye greier, og SÅ flotte folk som jobber. Moro at sånne finnes… Da har jeg et lønnlig håp om å bli kvitt de svarte “hengekøyene” fra Ikea etter hvert…. De gynger!!!!!

I går ble det vekslende vær gud bedre… Egentlig litt imponerende hvor fort det kan skifte. Dette er EKTE APRILVÆR ❤ Med haggel og regn og sol…

Det er jo helt makalaust, sånn som det kan bli! I dag er det helt greit, og bortsett fra turen oppe i Åsen, har jeg ikke gjort stort. Kunstnerinnen har vært her og malt håret mitt, antagelig så har de med malerkost fått seg en flir, for ingen drar for gardiner her i huset….

Det blir hårklipp i morra, pluss en liten tur ut til Fossnes og Sti for øye! Skal vise fram kunsten til ei dame som jeg ikke kjenner veldig godt, men hun er søt og hyggelig! Og så håper jeg at froskene har begynt å flytte på seg i Salamanderdammen…. Vi må nok sitte der noen minutter og følge med!

Jeg brukte det meste av gårsdagen til å skrive brev, klarte tre stykker som er sendt i dag! Jeg klarer vel ikke å holde liv i Postverket aleine, men jeg gjør så godt jeg kan…. Kanskje jeg tar et i ettermiddag også, det er flere som burde få noe i postkassa.

Jeg liker jo folk da, egentlig veldig…. Samboer’n mente før i tida, at jeg hadde det best når jeg kunne fylle en buss med folk jeg likte,- og han hadde og har vel litt rett. Vi har jo slutta å samle 70 stykker i leddbuss og flakse rundt, men vi har noen turer bak oss. Leddbuss er fint, for den har “dreiescene” midt i, der sto gutta og spilte mens vi gaula og sang! Vi har vært i dalen i Telemark, på Tyrifjord, i Kragerø, i Sverige, og flere steder… Det var SÅ moro…Men vi er liksom blitt litt for gamle til å kle oss ut, eller dra på rare steder….Det kreves kondis, det kreves bein som funker, det kreves egentlig ganske mye av oss… Det var lettere for 20 år siden! Samboer’n fant et minne fra 1995 i dag, vi lagde en slags toalettrullholder, som inneholdt en toalettrull da, hvor folk skreiv hilsener og som ble tatt vare på….Jeg skal gå igjennom alle hilsenene etterpå. DER var det mange takknemlige sjeler! Vi dro først til Blåfargeverket, derfra til Tyrifjord Hotell, hvor det var middag og ymse konkurranser og sånt, —dagen etter kjørte vi bort til Tyristrand og gikk på Krøderbanen og kjørte damptog til Krøderen stasjon, gutta sto ute på ymse plasser underveis, og var ganske svarte av sot da vi kom fram. Deretter var det buss til Eventyrmuseet, og så ble det middag på Brukaret på Hokksund… Vi hadde aldri mer enn en overnatting! Det var herlige tider…

La oss nyte gode dager, det finnes jo noe godt i de fleste! Nå skal vi jo få litt mere spillerom også, de slipper opp litt flere steder. Bare følelsen av at ting blir litt mere lov? Jeg kommer til å fortsette med håndvask, maske og litt avstand, og jeg behøver ikke klemme en sjel. Men bare det at folk får litt mer liv i “blikket”?

Bare vi kan beholde håpet, så er mye gjort! Nyt dagen, folkens ❤

2 Comments

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s