NÅ er det vel pinse?

IMG_9126

Ospa har fått lauv! Litt gulere enn bjørka,men det er der….Her er vi på vei innover “de store skogene” i formiddag,over bakketoppen begynner Haradar’n….Haredalen på litt finere dialekt, men det er jo ingen som sier Haredalen…. Det heter Haradarn… Vi har kjørt bak flere harer på vill fart nedover veien en gang, og i fjor kom det en grevling rasandes ut i veien på toppen, og den løp før oss nedover, helt til han fant ut at det var tryggere på nedsida av veien, så han dro ut i skråningen….

IMG_9129

Det har vært en makalaus dag, det var 11 biler på parkeringa da vi kom, og 25 da vi dro hjem. Det er SÅ moro å følge med på trafikken innover, det er båter, kajakker og kanoer i ett sett…. Det ække pent å se på folk i kikkert, men oppå der????

IMG_9140

Samboer’n grilla og jeg fulgte med på det som skjedde utpå, fra verandaen… Vi har sittet ute i sola i dag også, det var varmt og fint. 12 grader i vannet, det vil helt sikkert være unger som bader denne pinsa. Med denne varmen, blir det fort 15 grader uti der….Jeg skal ha 25 før jeg går uti….

IMG_9152

Det flagges alltid når vi er der oppe…I dag er det folk på flere hytter, og jeg tror at det kommer enda flere… Men vi dro hjem da, for vi har andre planer for de kommende dagene…. Vi hadde med oss Fjellvenninna, hun liker å være der oppe! Men hun liker å være med på andre ting også, så vi setter kursen over fjor’n i morra…..Kanskje vi kommer oss en tur til Gamlebyen også? Det er fint der!

IMG_9155

Hjemtur  i sola, vi tok en tur rundt øyene for å se hva slags folk som hadde slått seg til der… Vi så bare to mann og to bikkjer, en båt og en kano, pluss to telt…. Så det er vel ikke så mye hæla i taket, antar jeg….. Det blir nok snart en tur opp igjen… DENNE sommeren skal brukes til denne type utflukter og opplevelser, vi må holde oss på beina sånn at vi orker å gå litt! Har lyst på en tur opp på Vestfjellet (Bingstjernknatten) som har fått status som Vestfolds høyeste punkt! Det er så fin utsikt oppå der, og vi har’n jo rett over hue, men det er så bratt….

IMG_9159

Sagbråtan er ledig, hvis noen er interessert! De klippa gras der i dag, kanskje det er visning der i hælja? Har alltid sett på dette stedet når vi fyker forbi, men aldri stoppa, før i dag…. Det er en gammal husmannsplass under Holt Gård, ganske velholdt og fin! Samboer’n kan huske at det bodde folk der…. Vi rusla bort og kikka…. Det er bekk rett bak der som risler og renner, ikke strøm, men sommervei…. Idyll ❤

IMG_9136

Personlig, så velger jeg vår idyll, enn så lenge… Dette varer heller ikke evig, vi blir for gamle til sånt! Men vi har fire år igjen på skuterløyva, så vi blir vel den tida ut… Etterpå får vi reise rundt på besøk til andre som bor rundt omkring….. NÅ har’n laga bru over bekken og rampe til å kjøre båten inn på, det har tatt 40 år da….. Men det er helt greit, vi MÅ ikke brekke beina midt i syttiåra….. Vi skal ha 40 års jubileum der oppe 1. august…. MED NOEN FÅ utvalgte gjester… Da hytta var 100 år i 2005, da var vi vel 40 stykker oppå der…. Vi feirer jo alt som feires kan!

IMG_E0379

Og vi kjører løpet så langt det går… At vi ikke kommer til Afrika i høst, det får bare være…. Men kanskje vi kommer oss til Lillehammer? Eller Gudbrandsdalen? Eller Finnskogen? Eller noe annet? Landet er langt og fyllt opp med opplevelser i en hver krok, så vi skal nok klare å ta for oss av livets goder…. Aller først, en tur over fjor’n, og neste lørdag tar vi bussen til Holmestrand og går på konsert med ILA AUTO, det heter “heisoppgangskonsert”…Den er på toppen av fjellet, der heisen fra stasjonen kommer opp!Det kommer til å bli SÅ bra!

Jeg føler glede ved å bidra der hvor noen trenger hjelp. Det finnes en blogg, som heter “Mamma på hjul-bloggen”, hun har ALS!   Og familien drømmer om en ferietur til Finnmark, så nå har noen venninner av henne starta en innsamling, sånn at de kan bo på hotell på veien oppover, det finnes ikke campinghytter som er rigga for rullestol og sånt som hun trenger for å eksistere… Jeg ble SÅ glad, da jeg så hva de ordna til…så jeg heiv meg inn i innsamlinga…Tenk hvor heldige vi er, som går på egne bein, som kan røre kroppen… Hun kan ikke løfte ei hånd engang…

IMG_E6975

Skal vi prøve å gå oss litt mer vill? Jeg prøver hver gang jeg går tur…. Vi finner oss noen nye veier, det vil si “opplevelser”, alt fra å se storlomen svømme i det stille vannet, til å høre fluesnapperen ute i et tre, eller høre gjøken? Alt er opplevd i dag, for “de store skogene” har det meste….

GOD PINSE TIL DERE ALLE SAMMEN…

 

1 Comment

Leave a Comment